Cum ne pregatim pentru sustinerea testelor psihologice?

Testele psihologice pot fi realizate dintr-o serie de motive. Unele teste psihologice masoara functionalitatea intelectuala sau de memorie, aletele exploreaza aspecte ale personalitatii si relatiilor. Testele psihologice exista si pentru a ecrana conditiile de sanatate mentala: depresia, anxietatea, tulburarea bipolara, schizofrenia etc.

Primele teste psihologice realizate pot fi destul de intimidante, mai ales daca mediul in care sunt facute este unul inconfortabil. De exemplu, un test psihologic realizat pentru prima data la un interviu pentru angajare poate fi chiar infricosator. Pentru a elimina astfel de intamplari este bine sa aveti putina practica. Incercati sa realizati cateva teste psihologice acasa. Pe langa faptul ca va vor ajuta sa va obisnuiti cu intrebarile si cu variantele de raspuns, puteti ajunge sa va cunoasteti mai bine.

Sfaturi pentru sustinerea testelor psihologice:

Daca aveti mari emotii pentru sustinerea unor teste psihologice este necesa sa urmati cateva pregatiri care sa va linisteasca, motiveze si calmeze.

*Mediu placut:- crearea unui mediu placut este benefica pentru relaxare, dar si pentru o mai buna concentrare. Deschideti fereastra si aerisiti camera, opriti orice sursa de zgomot (muzica, radio, televizor etc).

*Concentrati-va numai pe teste si pe explicatiile de completare si sustinere a acestora: - evitati sa priviti in mod continuu la ceas sau la telefon. Schimbarea site-ului cu cel al unei retele de socializare nu este o idee buna daca doriti sa va pregatiti pentru sustinerea unui test psihologic. Aceasta este o actiune contraproductiva.

*Neintreruperea: - odata ce v-ati asezat la birou, ocupati-va numai de testul psihologic ales. Nu va opriti pentru ca ati uitat sa faceti o activitate casnica. In caz contrar va pierdeti interesul si rabdarea pentru test.